piątek, 18 października 2013

Krewetki Tygrysie w maśle czosnkowym i sherry





  • 20 krewetek BLACK TIGER (surowe)
  • 30 g masła
  • 2 łyżki stołowe wytrawnego sherry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 0,5 pęczku natki pietruszki
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie sałaty roszponki
  • szczypta soli
  • szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu

Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozpuścić masło. Dodać rozgnieciony czosnek. Dorzucić krewetki i pomidorki koktajlowe. Smażyć 2 – 3 minuty. Pod koniec podlać sherry, wsypać pokrojoną pietruszkę i doprawić solą i pieprzem. Krewetki przełożyć na talerz, który wczesniej udekorowaliśmy roszponką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz